C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın sebepleri ve ne kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya vesair giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve bu metinleri programın geri artan kısmında işlemleyebilirsiniz.

Internal: Arama, ancak aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetlemeün erişimi münhasırdır ve sırf aynı derlemedeki gayrı sınıflar tarafından erişilebilir.

Mafevkda tanılamamlanan ilk metoda erişmek bâtınin süflidaki kabilinden bir delegate teşhismı örgülması gerekir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini işlemek sinein çeşitli vakalar esenlar. Kullanıcı tekst girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine amelî ulaşım sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir aralıkç.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanımlanan ve MyCircle dershaneında override edilen metottur.

Bir nesnenin iç durumunu ve maslahatlevselliğini gizleme ve sırf umumi bir konulev kümesi üzerinden erişime icazet verme.

şu demek C# Object Kullanımı oluyor ki anlayacağınız “int” kabilinden, “bool” gibi kırat tipli bir değişebilir tekvin etmek istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

. Bir sınıf oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan gayrı bütün sınıflardan devralabilirsiniz. özge sınıflar sınıfınızdan devralabilir ve sınıf tahminî yöntemlerini geçersiz kılabilir. Antrparantez, bir veya daha çokça arabirim uygulayabilirsiniz.

Tasarmızın mafevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz üzere struct C#’ta value type yaratabileceğimiz gestaltdır.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak boyut ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Iş burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen ansızın bir küme nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ yoklamaüne T bir zamanlar ansızın lüks(n pare) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan sadık bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

C# içerisinde yer yer delegate strüktürsı çoğunlukla bellekteki metotların bir hikâye sonucu çdüzenıştırılması bâtınin kullanılır.

Report this page